Opvoeden


Wat is er fijner dan op stap met een goed opgevoede hond?

Vanaf het moment dat je je hondje hebt uitgezocht kunnen de voorbereidingen en de voorpret beginnen. Je schaft een mand, water en etensbak aan, riempje en speeltjes zodat je alles hebt wat je hond nodig heeft. Je kiest een cursus uit zodat je hond straks alle commando's kent, want je wilt straks wel een goed opgevoede hond die komt, zit, niet trekt aan de lijn etc. Maar heb je er wel eens over nagedacht wat er verder nog bij komt kijken? Hoe krijg je je hond zindelijk, hoe bouw je het alleen zijn op, hoe gaat het in het gezin met kinderen of andere huisdieren, en wat te doen als hij aan het meubilair begint? Kortom, hoe voed je je hond op en voorkom je ongewenst gedrag.

Ik bied individuele puppycursus in Rotterdam aan. De lessen worden aan huis gegeven en bevatten o.a. het sociaal leren, communicatie, samenwerking tussen jou en je hond, opvoeding en training. 
Waarom aan huis en individueel? Honden leren context gebonden, dat wil zeggen dat ze verbanden leggen en leren in hun dagelijkse situatie. Alles waar je hond in zijn leven bij jou thuis mee in aanraking komt wordt in de werkelijke situatie, vanuit huis getraind. Zo leer je samen met je hond wat voor jullie van toepassing en belangrijk is.

Wil je wel graag individueel met je pup trainen maar vind je het niet erg dat het niet helemaal afgestemd is op je thuissituatie? Dan kan je kiezen voor individuele training op locatie. We werken vanuit rust, contact, veiligheid en vertrouwen om zo alle oefeningen aan te leren.
Omdat het trainen individueel gebeurd en je dus niet hoeft te wachten op een groep, voldoet een training van 30 minuten per keer waardoor de pup geconcentreerd blijft.

Het sociaal emotionele leerproces is de basis voor een goed opgevoede hond. Ik kom  daarom de eerste les, welke een uur duurt, bij je thuis om je daar wegwijs in te maken. Zo kan je beter inspelen op situaties die zich voordoen waaronder het slapen, bench, zindelijk worden, bijten, etc. maar ook hoe je je pup aangeeft wat wel en niet mag. Je kunt hiermee al beginnen als je je pup (bijna) in huis hebt.

Vanaf september 2019 starten we ook met groepslessen vanaf week 8. Je begint met 2 theorielessen waarin je in de eerste theorieles uitgelegd krijgt hoe je thuis de basis moet leggen wat betreft het opvoeden. De 2e theorieles bevat een uitgebreide uitleg over trainen, trainen is lastiger dan je denkt, je leert je bewust te worden van de valkuilen, in te spelen op omgeving en leert in de groepslessen hoe je dit het beste kunt doen. Ook als je niet vanaf het begin met je hond bij ons traint kan je bij ons terecht en krijg je ook alle informatie en leer je om je hond goed te begeleiden.


Visie

Omdat honden al vanuit het nest leren en opgevoed worden door de moederhond, weten we dat ze sociaal leren en communiceren via lichaamstaal. Vanuit deze positie leer ik je als baas communiceren met je hond zodat je hond jou als baas begrijpt en jullie een mooie band op kunnen bouwen en hetgeen wat er geleerd wordt stevig wordt verankerd.  

Naast het sociale leren wil je als baas je hond ook leren dat hij moet zitten, liggen, hierkomen, netjes wandelen aan de lijn etc. Dit gaan we samen trainen zodat je hond in alle omstandigheden naar je luistert.